25 Eylül 2011 Pazar

SU SÜMBÜLLERİ ÇİÇEKSİZ BİLE GÜZEL YAKINDA ÇİÇEKLENEÇEKLER


12 yorum:

  1. merhaba arkadaşlardan bir iki tane su sumbulu almayı planlıyorum, onlarınki sanırım bakır kazan icinde dogrudan suya konulmuş... bizim kucuk kapalı bir balkonumuz var, salon kapısı da cok soguk havalar dısında acık durur, ayrıca bir petek de kalorifer var gerektiginde ısıtabiliyoruz balkonu bir miktar... siz su sumbülünü dogrudan topraga mı dikiyorsunuz ? bu saksıların altı delik degil mi ? suyu topragın uzerinde 2-3 cm daha yukarıya gelecek sekilde mi dolduruyorsunuz ? ben dogrudan su icinde yasadıklarını zannediyordum... besin olarak toprak yeterli mi ?

    YanıtlaSil
  2. Vasil Merhaba
    üye kaydını göremedim üye olurmusun

    YanıtlaSil
  3. bir şeyler yaptım :-) uye olmuşmuyum şimdi ?

    YanıtlaSil
  4. Vasil Teşekkürler
    Su sümbülleri havuz bitkileri için Bauhausda delikli plastik siyah saksılar var resimdeki kasede onlara dikilip suya sarkıttım altına boş saksı koydum
    Havuzda olanlar suda yüzüyor Selamlar

    YanıtlaSil
  5. Yani resimdeki bu siyah toprak saksı icinde su var ve suyun icine de file plastik saksılara dikilmiş su sumbulleri yuzuyor, oyle mi ?

    Ben şimdilik plastik bir kovaya su doldurup icine koymayı dusunmustum su sumbullerini gecici olarak. Ama besin icin kova icine bir miktar toprak atmayı dusunuyordum.

    Sizin bazı resimlerde cam kavanozlarda toprak icine dikilmiş gordum sumbulleri. Kavanoz icine de bol su konmus topragın uzerine 1-2 parmak cıkacak sekilde. Eskiden moda olam papirus dedigimiz bitki ceşitleri gibi. Uygunsa ben de bu yontemi uygulamayı dusundum. Kovadan daha guzel az daha sıg bir kabın icine cam da olabilir tabi.

    YanıtlaSil
  6. Olabilir ançak hava sıçaklığı 10 derece oldumu
    kış uykusuna yatıyorlar Bençe seneye mayıs başı dedikleriniz olabilir Selamlar

    YanıtlaSil
  7. Ben de büyük bir saksıda topraksız yetiştirmeye çalışmıştım, olmadı. Bir kez daha denemek istiyorum , topraklı tabii :)

    YanıtlaSil
  8. yani normal cicekler gibi degil de, deliksiz bir saksıda (kap diyelim) tam toprak ve toprak ustune kadar cıkan bol su içinde mi ?

    Pazar gunu arkadaşlardan iki tane su sümbülü almayı planlıyoruz umarım öldürmeyiz...

    YanıtlaSil
  9. Olabilir doğru hep beraber izleriz

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, Ekim başında B.Adadaki arkadaşlardan aldıgımız 3 kök su sümbülünü, kapalı balkonumuzda plastik bir kova içine su koyarak yereştirdik... sumbulu aldıgımız arkadaş hiç topraga gerek yok dedi, o da bahcedeki küçük sus havuzunun dışında plastik ve metal kovalarda ve kazanlarda yetiştiriyor... ben diger bitkilerin kuryan yaprakların ufalayıp suyun icine atıyorum gubre olabilir niyeti ile... kovada su azaldıkca mutfakta meyve sebze yıkadıgımız su ile takviye ediyorum...

    Su sümbülünün birisi bugun cicek açtı :-)

    Aşağıdaki link'ten yükledigim resim açılamıyorsa başka yere de yukleyebilirim :

    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/317632_10150381049838416_568663415_8355843_1010394841_n.jpg

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Su sümbülü kış uykusuna yataçak kışın iyi muhafaza etmek lazım Selamlar

    YanıtlaSil